Tisuće poduzetnika poslali poruku DOSTA JE ! DAJTE NAM DA RADIMO!
Objavljeno: 03.02.2021 u 10:40. Kategorija: Vijesti

 

piše; Mirela Buzov

 

#dostaje

 

UVELI STE DIKTATURU / STRAH 

ZABRANILI PRAVO NA RAD / NISTE PRIMJERENO NADOKNADILI NANESENU ŠTETU

MJERE KOJE STE NUDILI SAMO JE MAGLA , MRVICE ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA,A ŠTO JE GOSPODO S TVRTKAMA 

PROIZVODNJOM, TURIZMOM, SPORTOM ...

MNOGI ĆE STAVITI KLJUČ U BRAVU NE POPUSTITE LI MJERE ZABRANE RADA I ZATO #DOSTAJE

 

 

 

Izjava dana; Student poslao poruku premijeru: "Hrvatska je moja kao i njegova, imam pravo reći što me smeta!

 

 

Upravo se održava prosvjed koju je organizirala Udruga Glas poduzetnika protiv novih mjera stožera.

Nezadovoljstvo izazvano strogim i neutemeljenim mjerama stožera zbog kojih im se ne omogućuje rad, kako kažu prelilo je svaku čašu.

Prosvjednici traže adekvatnije potpore, ukidanje nameta i odlazak ministra Ćorića pod obavezno.

Vlada je izigrala već puno puta poduzetnike, te im više ne vjeruju.

Vrijeme je da građani kažu što misle o lošem i nekompetentnom vođenju krize te da poruče da je dosta!”, istaknuli su iz UGP-a.

Na Trgu bana Josipa Jelačića prosvjednici su se počeli skupljati već od 9;00h.

Prosvjednicima se obratio i vlasnik teretane gosp. Andrija Klarić koji je prekjučer bio uhvaćen zbog kršenja mjera i otvorio svoju teretanu.

Prenosimo njegov govor u cjelosti; 

 

''Ja bih poručio onima koji kažu da se Hrvati ne mogu skupiti - neka pogledaju. Ono što nas mora okupiti je da konačno shvate da nam ne mogu uzimati slobodu''. Tražimo svoja ustavna prava ''Ako vi niste u stanju to osigurati, pustite nekoga drugog da to učini'', poručio je Vladi.

''Inspektori su bili puni razumijevanja i sa suzom u oku su mi zapečatili teretanu''', ispričao je Klarić pred prosvjednicima.

''Samo za kraj, našim poštovanim političarima, molim vas, prestanite nas maltretirati. Ako niste u stanju voditi krizu, odite se baviti nečim drugim. Dođite k meni na trening'', zaključio je Klarić.

 

 

Nakon njega prosvjednicima se obratio i Oreščanin

 

 koji su mu gromoglasno zapljeskali. ''Hvala vam svima koji ste došli, iz Istre, Varaždina, Čakovca, Virovitice, a posebno hvala onima koji su došli iz Petrinje i Siska''.

''Imamo dvije poruke. Jedna je – dosta je toga da su zaposlenici privatnog sektora građani drugog reda, a druga je – zašto Hrvatska ne bi bila država svih svojih građana'', kaže.

''Na kraju bih Vas nešto htio pitati. Koju poruku imate za ministra Ćorića?'', pitao je Oreščanin, na što su prosvjednici uglas počeli vikati: ''Ostavka!'', ''Odlazi'' i ''Dosta je''.

 

Marin Medak; Poduzetnici nisu građani trećeg reda

''Ne želim živjeti u državi u kojoj se bojim reći da želim raditi. Svi se moraju zapitati koga i čega se bojimo. Nije problem što smo zatvoreni, ali to se treba adekvatno platiti, a ne da se laže javnost da je dovoljno izdvojeno. Nedostaje još 50 posto bilance. Žalosno je da moramo prosvjedovati da bismo se izborili za legitimno pravo. Ovaj način nije ispravan. Mi nismo građani trećeg reda''.

Dražen Oreščanin; ''Hvala svima što ste došli. Akcija je usmjerena prema mjerama. Mislimo da su diskriminatorne, tražimo pravilno obeštećenje za pogođene djelatnosti i smatramo da bi država redovitije trebala podmirivati minimalne plaće. Osigurali su pomoć zaposlenima, a nisu pomogli poduzetnicima da opstanu kroz nadoknadu štete i osiguravanje kreditnih linija za likvidnost''.

 Prosvjednike od političara su podržali i  mostovci Nikola Grmoja i Miro Bulj, te oporbeni političari Hrvoje Zekanović, Željko Sačić, Marko Milanović Litre, Marijana Puljak, Zlatko Hasanbegović i drugi.

Dalija Orešković- COPY TWITTER

Državi kakva smo pod HDZovom vlašću postali, dužni smo pružiti otpor! Država u kojoj premijer određuje tko će biti šef Podravke koja je u 75%tnom privatnom vlasništvu, nema slobodno tržište! HGK ne služi gospodarskim interesima, već je politički plijen HDZa!

 

''Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!'', rekao je na megafon jedan prosvjednik i zaradio pljesak okupljenih. ''Ovdje više ne vlada zakon, nego diktatura'',

Pozvao je sve koji imaju nešto za reći neka dođu, uzmu megafon i kažu.

Organizatori su podsjetili prosvjednike da poštuju epidemiološke mjere.

Iz Udruge Glas poduzetnika poručuju da će riječ prepustiti poduzetnicima, obrtnicima, samozaposlenima, zaposlenicima i građanima jer im je ''važno da se njihov glas čuje''.

''Vlada Republike Hrvatske i Nacionalni stožer civilne zaštite već su ih nebrojeno mnogo puta izigrali i ostavili na cjedilu. Sada je vrijeme da građani kažu što misle o lošem i nekompetentnom vođenju krize te da poruče da je dosta'', kažu iz UGP-a .

''Želimo poslati jasnu i izravnu poruku tisuća nezadovoljnih glasova i želimo to učiniti na dostojanstven način'', rekli su. Kažu da odluke Vlade poštuju ''čak i kad one diskriminiraju mnoštvo poduzetnika te njihovih zaposlenika''.

Iz Glasa poduzetnika navode da je ''voda svima došla do grla i poduzetnici trebaju da im Vlada RH vrati jedan mali dio od milijardi koje su kroz godine uplatili u hrvatski proračun''. ''Dosta nam je izgovora i lažnih obećanja. Tražimo hitne i adekvatne ekonomske mjere koje će osigurati spas gospodarstva''.

Prosvjedu prisustvuje i veliki broj policajaca. Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

Pridružite se Facebook grupi UGP-a , (20) Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0 | Facebook

 

PODRŠKA SVIM PROSVJEDNICIMA