Drogerija "Proteka"
Kategorija: Zdravlje/Fitness/Zdravlje

Proteka je biljna ljekarna koja je specijalizirana u području suplementacije za zdravlje i za sport.

Što se tiče biljne ljekarne u ponudi imamo najveći izbor čajevačajnih mješavinahomeopatijeprirodne kozmetike,zdrave hranesredstava za imunitet i ostale suplementacije.

Posebno radimo na tome da pratimo kretanje tržišta u Hrvatskoj i nastojimo držati svaki kvalitetan proizvod koji se pojavi na tržištu. Uz to dajemo stručne savjete kako koristiti suplementaciju kako bi najbrže došli do željenih rezultata.

Što se tiče spotrske prehrane u ponudi imamo najveći izbor proteinaaminokiselinaugljikohidratakreatinaNO-proizvoda i raznih biljnih stimulatora od svih vodećih proizvođača.

Ovom stranicom imamo namjeru približiti sportsku prehranu i ostalim sportovima osim bodybuildinga. Svaki boybuilder koristi sportsku prehranu jer zna da njegov uspijeh izravno ovisi o prehrani i suplementaciji koju troši. Bez toga nema mišićnog rasta koji mu je tako potreban da bi ostvario rezultate. Možemo čak reći da se bez toga ne može pojaviti pred svjetlima pozornice. S druge strane tenisač, košarkaš, nogometaš itd. može se aktivno baviti svim tim sportovima, a da nikada nije čuo za suplementaciju u sportu.

100% Creatine Monohydrate 300g

100% Creatine Monohydrate 300g

Najprodavaniji suplement u sportskoj prehrani, a pojavio se tek u 90-tima! Zašto je tako popularan? Možemo reći da se kreatin najviše isplati po pitanju učinkovitosti. To je glavni energent za mišićne kontrakcije. Suplementiranje ovim preparatom izaziva porast razine fosfokreatina u mišićima (glavni čimbenik  u sintezi ATP-a), naravno u kombinaciji s treningom i punjenjem rezervi glikogena (najoptimalnije s Vitargom).

Što to znači u praksi? Suplementiranje kreatinom dovodi do povećanja energije i snage (u teretani ćete moći podići veće težine nego do sada). Kreatin odgađa umor tako da ćete moći više trenirati nego do sada, omogućava veću eksplozivnost tako da će vam pomoći kod sportova kao što su: nogomet, košarka, odbojka, tenis, rukomet, bacanje kugle, diska, koplja, sprinteva, rugby-a itd.  Ne preporučava se uzimati kod sportova izdržljivosti: biciklizam na duge etape, maraton itd. zato što može izazvati dehidraciju i može dovesti do povećanja mase što u tim sportovima nikako nije poželjno. Njegovo djelovanje (snaga, eksplozivnost, energija) se ne osjeti odmah nakon prvog uzimanja nego postupno raste kako prolaze dani uzimanja i treniranja. Zato, ako se bavite nekim od nabrojanih sportova bilo bi ga dobro početi uzimati za vrijeme priprema tako da dosegnete vrhunac kada počne sezona.

Najpoznatiji korisnici: Linford Christie i Mary Pierce

Linford Christie, nositelj zlata u utrci na 100m, trenirao je uz kreatin monohidrat prije Olimpijade, a na samom natjecanju je prosto "eksplodirao".

Mary Pierce, tenisačica iz samog vrha svjetskog tenisa, opisana je od strane britanskog tiska (za vrijeme Wimbledona) kao jedina žena čija igra se po snazi može nositi s muškarcima. 

Više pogledajte na: http://www.proteka.hr/product/100-creatine-monohydrate-300g-3749

Cijena: 69,00 kn