K-centar poliklinika - * NAŠA PREPORUKA *
Kategorija: Medicina / Alternativna medicina/Fizikalna terapija

 

Naši centri:

l.   Centar za koštano-zglobne bolesti

ll.  Centar za bolesti vena i hemoroida

lll. Centar za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju sportaša


Poliklinika K-centar osnovana je s ciljem da se građanima omogući vrhunska zdravstvena usluga u liječenju i prevenciji kroničnih bolesti (osteoporoze, osteoartritisa, kroničnih mišićno koštano-zglobnih bolesti, proširenih vena i hemoroida) na jednom mjestu, uz primjenu novih i pouzdanih medicinskih metoda te timski rad stručnjaka različitih specijalnosti kako bi se ispunila praznina u zdravstvenom sustavu i omogućilo pacijentima riješiti tegobe na zadovoljavajući način.

Iako kronične bolesti zapravo čine 80 % ukupne aktivnosti zdravstva, u Hrvatskoj ne postoje specijalizirane ustanove koje se bave ovom problematikom. Uobičajena je praksa da se pacijenti sami snalaze hodajući od jednog do drugog liječnika, čekajući po hodnicima bolnica, ambulanta i laboratorija, pri čemu se najčešće na kontrolnim pregledima susreću s drugim liječnikom, jer bolnice nisu niti organizacijski ustrojene niti kadrovski osposobljene za bavljenje kroničnim bolestima.

S druge strane napredak znanosti i tehnologije doveo je do toga da se medicina razgranala na veliki broj specijalnosti tako da obiteljski liječnici nisu u stanju pratiti sva područja jednako.

Zbog toga je nužno osigurati specijalističko-konzilijarnu uslugu kroz specijalizirane Centre poput onog kakav je K-centar.

Tim više što kronične bolesti zahtijevaju kontinuirano liječenje, pri čemu je vrlo važno da pacijenta prati isti liječnik, odnosno liječnički tim. I pored izvanrednog razvoja moderne tehnologije, uvođenja novih metoda i lijekova suvremena medicina nije u stanju izliječiti većinu bolesti današnjice.

Ljudski organizam previše je složen i posve je jasno da se velika većina zdravstvenih problema neće moći riješiti zamjenom organa ili primjenom lijekova. Zato je suvremeni trend u medicini rana prevencija i regeneracijska medicina. Naime, bolest je tek zadnja faza oštećenja tkiva i organa koje je započelo puno prije pojave simptoma bolesti. Zbog toga je nužno na vrijeme zaštiti tkiva, prepoznati prve znakove štete, te što prije regenerirati oštećeno tkivo.

Poliklinika K-centar prvi je centar u Hrvatskoj specijaliziran za kronične koštano-zglobne bolesti u kojem se provodi najsuvremeniji „integralni“ koncept liječenja temeljen na osobnim specifičnostima svakog pojedinog pacijenta i timskom radu iskusnih stručnjaka različitih specijalnosti.

Budući da se ljudi genetski razlikuju, različito će reagirati na faktore rizika, bolest i liječenje. Zbog toga je, posebice u slučaju kroničnih bolesti, nužno liječiti bolesnika, a ne bolest. To je ujedno najbolji način da se izbjegnu nepotrebne dijagnostičke pretrage i štetne posljedice dugotrajnog liječenja koje je u slučaju kroničnih bolesti potrebno.

Cijena: Na upit