Protiv virusa sa Maceratom 14
Objavljeno: 14.12.2020 u 01:00. Kategorija: Vijesti

Duboko udahnite

 

 

Čovjek dnevno udahne i do 17 000 puta. Uz dobar respiratorni sustav to bi trebalo biti dovoljno.

Da bi ga adekvatno iskoristili i to na staničnoj razini, po Dr. Ottu Wartburgu, Nobelovcu kojeg se često sjetimo po teoriji kiselo – lužnato gdje je ovo drugo bolje, potrebni su određeni preduvjeti.

Dr. Ottu Wartburgu smatra se najvažnijim kemičarem dvadesetog stoljeća. Njegovo istraživanje za koje je 1931 i dobio Nobelovu nagradu odnosilo se između ostalog i na respiratorne enzime, vitamine,  (koje danas nazivamo koenzimima) i mineralima. Studija je još tada zaključila da organizam zahtjeva posebne masti koje pored ostalih  funkcija omogućuju da dovoljno kisika stigne do stanica kroz stanične membrane. Te esencijalne masne kiseline (EMK), moraju se svakodnevno unositi u organizam hranom ili određenim uljima jer ih naše tijelo ne može samo proizvesti.

 

Omega kiseline za više kisika

Postoje dva „matična“ prekusorska oblika esencijalnih masnih kiselina koje organizmu omogućuju da iz njih proizvede sve što mu je potrebno. To su prekusorska omega 3 ili alfa linolenska kiselina (ALA), i prekusorska omega 6 linolenska kiselina. To su zapravo „magneti“ za kisik, koji će zahvaljujući njima dospjeti do svake stanice našeg organizma. Njihov idealan omjer je zapravo 1 : 1 ali zadovoljavajući je i onaj koji iznosi 1 : 2,5 u korist prekusorskih omega 6 masnih kiselina. Takav omjer je relativno rijedak u hladno prešanim uljima, ali ulje crnog kima ima vrlo dobar omjer ovih esencijalnih masnih kiselina. U ovom hladnom prešanom ulju imamo i značajnu količinu njegovog eteričnog ulja, timokinona, koje između ostalog širi bronhije, djeluje fungicidno, baktericidno, a ima i jak protuvirusni učinak. Da ovo hladno prešano ulje djeluje blagotvorno na naš respiratorni sustav, znaju mnogi astmatičari, bronhitičari, alergičari, ali i sportaši. Jednostavno, ono zahvaljujući svom protuupalnom i imunomodulatornom sustavu predstavlja dobru preventivu za zdrav respiratorni sustav.

Protiv virusa sa Maceratom 14

Kod opasnosti od ugroze raznim virusnim agensima gripa, korona i sl. a i za oporavak od ovih bolesti preporučamo isto ulje crnog kima, ali u ovom slučaju u obliku macerata ovog ulja i slatkog pelina. Mi smo ga nazvali macerat br. 14. i  tu se zapravo radi o iscrpini aktivnih ljekovitih principa slatkog pelina u ulju crnog kima kao idealnom mediju za njihovu aktivaciju. Najvažniji su: artemisinin, karvakrol i kvercetin koji isto tako djeluju i imunomodulatorno i protuupalno. 

Minerali obavezni za dobar respiratorni sustav

Dr Wartburg u svom istraživanju spominje i minerale. Naravno da je najvažniji mineral respiratornog sustava željezo i njegov derivat hemoglobin, a važni su naravno  i cink i bakar. Najbolji prirodni izvor organskog željeza je piskavica (trigonellaq phoenum graecum). Naš preparat „Piskavica plus“ uz piskavicu sadrži između ostalog još i na kamenom mlinu mljevene sjemenke grožđa i nara koje mu uz puno željeza, bakra i cinka osiguravaju i važne antioksidanse, dugoročno i oni su važni za dobar respiratorni sustav.

Nema minerala bez vitamina

Da bismo prije svega željezo dobro iskoristili, potreban nam je i vitamin C, ali onaj pravi iz voća i povrća koji osim askorbinske kiseline sadrži još i magnezij, bakar, faktor P i faktor J koji širi kapacitet pluća. Za dobar respiratorni sustav potrebna nam je i dobra sluznica. Tu nam može pomoći glutamin kojeg danas možemo naći i u dodacima prehrani.

Za pomoć u iskašljavanju sluzi pomoći će nam „Malva med“ koji svoju učinkovitost duguje baš sjemenju crnog kima, divizmi, i crnom ili šumskom sljezu, (malva silvestris).

 VEZANI ČLANCI

Crni kim - čuvar svih generacija

Crni kim - čuvar svih generacija

Inhalacijska terapija: kako pravilno udahnuti lijek?

Inhalacijska terapija: kako pravilno udahnuti lijek?

Kako se boriti protiv virusa i zašto podcjenjujemo njihovu jačinu?

Kako se boriti protiv virusa i zašto podcjenjujemo njihovu jačinu?

Nešto je u zraku…..

Nešto je u zraku…..

Nemamo je dovoljno

Nemamo je dovoljno


Vezani proizvodi

Elagin Forte

179,00 kn

Elagin Forte

Ekstrakt cijelog ploda nara. Jedna kapsula Elagina Forte ekvivalent je za 600 ml soka nara.

Pakiranje: 60 kapsula

Ferro komplex

65,00 kn

Ferro komplex

Proizvod je razvijen u skladu sa holističkim pristupom

Pakiranje: 30 kapsula

L - Glutamine

179,00 kn

L - Glutamine

L-Glutamine je jedna od najzastupljenijih aminokiselina u mišićnim stanicama.

Pakiranje: 100 kps/500 mg

Macerat 14

225,00 kn

Macerat 14

Slatki pelin u ulju crnog kima

Pakiranje: 200 ml


Malvamed

67,00 kn

Malvamed

Poliflorni funkcionalni med sa sjemenkama crnog kima.

Pakiranje: 250 g

Omega 3

153,00 kn

Omega 3

Omega 3 masne kiseline KAL u svakoj kapsuli ribljeg ulja sadržavaju 180 mg EPA i 120 mg DHA molekularno destilirano na najvišu čistoću.

Pakiranje: 120 perli

Piskavica Plus

74,00 kn

Piskavica Plus

Piskavica - Izuzetna biljka

Pakiranje: 250 g

Ulje crnog kima

130,00 kn

Ulje crnog kima

Hladno prešano ulje crnog kima

Pakiranje: 250 ml

 

Više pročitajte na; Zdrava prehrana :: Fit Zona