OTVORENJE IZLOŽBE KONTEMPLACIJA RASPADA
Objavljeno: 07.01.2024 u 23:00. Kategorija: Vijesti
 
Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka u utorak, 16. siječnja 2024., u 19 sati otvara izložbu fotografija pod nazivom “Kontemplacija raspada” poljskog autora Areka NizińskogIzložba je besplatna, a može se posjetiti do 9. veljače 2024. u galeriji Modulor (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb).
 
O izložbi:
Zaboravljeni industrijski pogoni, tvornice i hoteli, stare kamene kuće, stakleno-betonski mastodonti… Kad uđemo u neko napušteno zdanje, možemo zamisliti njegov davni sjaj,
vidjeti sadašnju prepuštenost vremenu, ali i sve mogućnosti oživljavanja. Predstavljamo fotografije koje slave nijemu ljepotu takvih mjesta. Napravilo ih je Sunce i ostavilo svoj trag. U kontemplaciji raspada.
 
O autoru:
Arek Niziński (1972., Szczecin, Poljska)
Studirao je polonistiku i filmologiju u Krakovu u Poljskoj. Grafički je dizajner i suvlasnik interaktivne agencije LMD.PL. Radi u Poljskoj, živi u Hrvatskoj, u Zagrebu. Solarografija,
zapis kretanja Zemlje oko Sunca s pomoću pinhole fotografije, njegova je strast. Svoje radove, koji nastaju čak i godinu dana, izlagao je u niz hrvatskih gradova. Dobitnik je nekoliko priznanja.
Njegove fotografije mogu se vidjeti na blogu: https://www.instagram.com/niziur/.
 
 
U prilogu se nalaze vizuali izložbe.
 
 
Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na niže navedeni kontakt.
 
 
 
--
Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb
Saša Martinović Kunović / Voditeljica galerije Modulor
M: 091 30 27 412
logo.png