NJEGOVATELJI - Ispunite upitnik i postanite dio našeg profesionalnog tima!
Objavljeno: 24.10.2022 u 00:00. Kategorija: Vijesti

 

DRAGI NJEGOVATELJI*

CuraVita24 Vam pruža rad u pozitivnom okruženju i s ljudima kojima je stalo do Vas.

Svjesni smo da je posao njegovatelja iznimno zahtjevan, kako na fizičkoj tako i na psihičkoj razini. Iako svoju djelatnost njegovatelji često smatraju pozivom ona iziskuje osobni angažman i odricanja. Mnogi ostavljaju svoju obitelj kako bi se s puno ljubavi, profesionalnošću i uloženim trudom posvetili i brinuli o ljudima kojima je njihova pomoć i podrška neophodna. Zato je iznimno važno da prilikom traženja posla njegovatelja uz sebe imate pouzdanog partnera koji će za vas pronaći pravu obitelj, a pritom vam biti snažan oslonac tijekom cijelog vašeg boravka na radnom mjestu.

 

 

Što očekujemo od Vas?

Vrlo jednostavno – posvećenost poslu, spremnost na nove izazove i rad s ljudima.

Njegovateljica/njegovatelj je osoba koja pomaže starijim i nemoćnim osobama u obavljanju aktivnosti svakodnevnog života i provodi osnovne postupke iz područja zdravstvene njege.

Dostojanstvo ove dobno osjetljive populacije njeguje se ublažavanjem socijalne izolacije, pružanjem emocionalne potpore razgovorima i druženjem u svrhu prevladavanja usamljenosti,

te uključivanjem u društveni život zajednice. Na praktičnoj razini, pomaže im rasterećenje od kućanskih poslova, odlazaka u nabavku stvari i pripremanja hrane.

Ako su ograničenog zdravlja, dragocjena im je pratnja i pomoć u zadovoljavanju vlastitih zdravstvenih i higijenskih potreba.

Briga o starijoj i nemoćnoj osobi uključuje slijedeće poslove:

Pomoć o održavanju osobne higijene – privremene ili trajne zdravstvene poteškoće ili ograničenja iziskuju pomoć pri oblačenju i svlačenju, pomoć pri kupanju te ostalim higijenskim potrebama

ovisno o klijentu i njegovom zdravstvenom stanju.

Pomoć pri kretanju i rekreaciji – pomoć primjerena tjelesnim mogućnostima osobi o kojoj se brinete pri kretanju u kući i izvan nje ili pomoć pri rekreaciji i šetnji.

Društvene i socijalne aktivnosti – uključuje razgovore, šetnje, čitanje, odlazak na izlete, društvene igre sa osobom o kojoj brinete.

Vođenje kućanstva – Vaš je zadatak u mjestu boravka starije i nemoćne osobe organizirati kućanstvo te voditi brigu o čistoći i urednosti kako kuće tako i odjeće.

Nabavka i priprema hrane - planiranje prehrane uključuje brigu o nabavci namirnica, pripremanje obroka prema dogovorenom rasporedu i željama osobe koju njegujete ili preporukama liječnika i

nutricionista te pomoć pri hranjenju ukoliko je potrebna.

 

Idealan kandidat ima sljedeće kvalifikacije:

Poznavanje osnova njemačkog jezika za rad na njemačkom govornom području

Iskustvo u njezi za starije i nemoćne osobe (koje ste možda stekli i brigom o svojim članovima obitelji) te iskustvo u prepoznavanju i pravilnom odgovoru na potrebe starije i nemoćne osobe o kojoj se brinete

Dobro psihofizičko zdravlje

Proaktivan i odgovoran pristup prema poslu

Ugodan i profesionalan pristup prema klijentima

Komunikativnost

Organiziranost i pouzdanost

 

Pravni uvjeti:

Hrvatska osobna iskaznica

OIB (osobni identifikacijski broj)

Prijavljeno prebivalište/boravište u Hrvatskoj

Hrvatska porezna kartica

 

Nazovite nas odmah i saznajte sve što Vas zanima:

01-7988-708

WhatsApp: 098-1994-282

PRIJAVITE SE NA UPITNIK ZA NJEGOVATELJA : https://curavita24.com/za-njegovatelje/