IZLOŽBA RADOVA UMIROVLJENIKA U MUZEJU MATIJE SKURJENIJA U ZAPREŠIĆU
Objavljeno: 28.06.2022 u 02:00. Kategorija: Vijesti

Izvor: TRECADOBHRVATSKA

 

27.06.2022. u Muzeju Matije Skurjenija u Zaprešiću održano je svečano otvorenje izložbe radova umirovljenika koji su sudjelovali u radionicama predviđenima projektom „Aktivan i uključen“ – program poticanja aktivnog starenja na području grada Zaprešića, financiranog od strane Europskog socijalnog fonda, čija je nositeljica Udruga umirovljenika grada Zaprešića, a u partnerstvu s gradom Zaprešićem i udrugom CeZaM. Na početku svečanosti okupljenima su se obratili ravnatelj i kustos Muzeja Matije Skurjenija g. Ante Žaja, voditeljica projekta Nina Popović te predsjednik Udruge umirovljenika grada Zaprešića g. Boris Puhak.

Okupljenima se obratila i jedna od provoditeljica kreativnih aktivnosti na projektu, gđa Anamarija Rede, pozvavši sve da nastave participirati u kreativnim radionicama. Kako je naglasio ravnatelj muzeja Ante Žaja, svi autori su već samim svojim procesom kreiranja umjetnici u svojoj sredini.

Posjetitelji izložbe imali su priliku vidjeti i podrobnije proučiti doista sveobuhvatan kreativan rad umirovljenika te se osvrnuti na daljnju potrebu za razvijanjem kreativnog potencijala. Izložbom se željela skrenuti i pozornost na potrebu za sličnim aktivnostima u lokalnoj zajednici koje bi širile socijalnu mrežu umirovljenika.


S obzirom na blizu stotinu posjetitelja na samom otvaranju, izložba je postigla veliki uspjeh i sigurno  je da će biti iznimno posjećena do samog kraja u nedjelju, 03.07.2022.

Udruga umirovljenika grada Zaprešića kroz projekt „Aktivan i uključen“ osobe starije životne dobi uključuje u proces cjeloživotne edukacije čime se pridonosi poboljšanju kvalitete njihovog života organizacijom sportsko-rekreativnih, edukacijskih, kreativnih radionica i radi na promicanju aktivnog starenja.