Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju ciklus putopisnih predavanja „Putnička klasa“
Objavljeno: 25.03.2024 u 23:00. Kategorija: Vijesti
U sklopu programa "Putnička klasa" održat će se treće predavanje "Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju" u četvrtak, 28. ožujka 2024. u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1). Hrvatski planinarski savez jedna je od najstarijih organizacija ovog tipa na svijetu. Ove godine HPS obilježava 150-u godišnjicu postojanja i tim povodom organizirao je Hrvatsku alpinističku ekspediciju u Patagoniju. Od polovice siječnja do polovice veljače tamo je boravio sedmeročlani hrvatski penjački Dream Team, u pokušaju da ostvari prve hrvatske uspone u jednom od najizazovnijih gorja na Zemlji. Članovi ove ekspedicije pridružit će nam se u dvorani CeKaTe-a, u okviru ciklusa putopisnih predavanja “Putnička klasa” i prenijeti svoje doživljaje iz zemlje fascinantnih granitnih tornjeva, nepreglednih ledenjaka i ekstremnih vremenskih uvjeta. Ulaz je besplatan!
 
Putničku klasu organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s izdavačkom kućom Libricon, a uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo te Ministarstva kulture i medija RH. Putničku klasu medijski prate Zabavni radio i portali Punkufer.hr, Metafora.hr i H-alter.org.
 
Dodatne informacije o ekspediciji: 
Članovi ekspedicije vrhunski su penjači iza kojih je niz teških uspona u velikim stijenama širom svijeta – od Paklenice i Dolomita, preko El Capitana u SAD-u, do stijena Grenlanda, Sichuana, Maroka i mnogih drugih. Ekspedicijski tim Patagonija 2024. sačinjavali su: Boris Čujić (PSD Velebit, Zagreb), Igor Čorko (PD Ravna Gora, Varaždin), Ivan Vitez (PD Ravna Gora, Varaždin), Elvin Sindičić (Riječki alpinistički klub, Rijeka), Siniša Škalec (PD Ravna Gora, Varaždin), Marko Kalčić (PD Glas Istre, Pula) i Marko Buljan (Riječki alpinistički klub, Rijeka). Sponzori ekspedicije bili su: HPS - Hrvatski planinarski savez, Plodine, Projekt RIO-Kantrida, JGL Obitelj, Zajednica sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez”, Iglu Šport, Dogma nekretnine, Općina Medulin, Radni Sati, Garmin Hrvatska i Dogma socks
 
 
PUTNIČKA KLASA ciklus je putopisnih predavanja koji uskače u vlak popularizacije putovanja, ali ne prati nužno trendove. Tijekom 2024. u okviru Putničke klase, u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka održat će se deset putopisnih predavanja na kojima će gostovati putnici različitih profila i afiniteta, od kojih mnogi iz brojnih razloga do sada nisu bili u fokusu javnosti i medija. Naši gosti-putnici svijet obilaze na razne načine – hodajući, vozeći se na dva kotača ili javnim prijevozima, penjući se po stijenama i planinama ili veslajući po morima, jezerima i rijekama… Inspiraciju za svoja putovanja nalaze kako u najudaljenijim zakutcima zemaljske kugle, tako i u susjednim županijama – destinacija je manje važna, iskustvo, doživljaj i osjećaj je ono što se računa. Svi će oni putem uzbudljivih, inspirativnih i vizualno atraktivnih predavanja s veseljem podijeliti svoja iskustva i doživljaje u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka tijekom 2024. godine.
 


Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na niže navedeni kontakt.
 
---
Lovorka Mihanović
Suradnica za promidžbeno-marketinške djelatnosti
Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb
T: 01/3027-411
M: 091/3027-422