Varteks: Rastu prihodi i izvoz, minus prepolovljen
Objavljeno: 11.07.2016 u 13:31. Kategorija: Vijesti

Vode pregovore s novim partnerima, očekuju pozitivne trendove do kraja godine.

Pozitivni trendovi u poslovanju Varteks Grupe nastavljaju se i u prvom kvartalu 2016., u kojem u odnosu na isto razdoblje 2015. bilježe rast prihoda i izvoza te bolje rezultate poslovanja. U prvom kvartalu 2016. tako je ostvaren za 46% manji gubitak u odnosu na prethodnu godinu.

Naime, Grupa je poslovala s gubitkom od 3,8 milijuna kuna, koji je za 3,2 milijuna kuna manji u odnosu na gubitak iz istog razdoblja 2015. Ukupni prihodi realizirani u iznosu od 38,8 milijuna kuna, veći su za 9% ili 3,2 milijuna kuna u odnosu na ukupne prihode prvog kvartala 2015.  Prihodi od prodaje realizirani su u iznosu od 36,4 milijuna kuna, što je 5,9% više u odnosu na prošlu godinu.

Izvoz je veći za 4,6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Gotovo 60% prihoda od prodaje ostvareno je u izvozu, a kroz nastavak procesa poslovnog i financijskog restrukturiranja, prihod od prodaje po zaposlenom povećan je za 7%. Uprava očekuje do kraja godine nastavak pozitivnih trendova u poslovnim rezultatima te pozitivan utjecaj na financijsku stabilnost Grupe. U prodaji je Uprava usmjerena na nova izvozna tržišta veleprodaje, a vode pregovore sa potencijalno novim poslovnim partnerima, piše