UGS metoda- liječenje proširenih vena
Objavljeno: 03.02.2020 u 00:00. Kategorija: Vijesti

Poliklinika K-centar u suradnji sa stručnjakom iz Izraela, dr. Galili-em, provodi UGS zahvat kojim se u najvećem postotku uspješnosti liječi problem proširenih odnosno isuficijentnih vena. Ponekad uz više od jednog, a u najtežim slučajevima tri zahvata kako bi se u potpunosti riješili uzroci problema nastanka proširenih vena.

 UGS metoda po dr. Galiliu je najbolji način liječenja venske insuficijencije kojom se rješava cirkulacija u cijeloj nozi, dakle ne samo jedna vena.

 

Proširene vene i sve druge komplikacije poput bolova, otvorenih rana i sl. posljedica su venske insuficijencije, tj. zastoja krvi u nozi zbog toga što zalisci koji imaju funkciju ventila  dobro ne zatvaraju pa se krv zbog sile teže vraća dolje umjesto gore prema srcu. 

Za trajno rješenje problema nužno je uspostaviti normalnu cirkulaciju u nozi. Najbolji način za to je UGS metoda, ili kako ju neki nazivaju UGFS. Međutim, važno je napomenuti da metoda ovisi direktno i potpuno o iskustvu doktora, tako da se zapravo ne može govoriti o metodi već o konceptu, jer metoda je strogo individualna i ovisi o doktoru koji ju izvodi. 

Dr. Yair Galili s kojima surađujemo već deset godina radi specifični UGS zahvat jedini u svijetu. On je jedini liječnik u svijetu koji to radi preko 20 godina, svakodnevno i učinio je preko 100 000 takvih zahvata. 

 

UGS metoda ili kako se ponekad zove „sklerozacija pjenom“ (UGFS) radi se tako da se pod kontrolom ultrazvuka s Doppler efektom pronađe vena koja je uzrok problema te se u nju injicira otopina lijeka koji dovodi do lokalne upale s posljedičnom fibrozom.

To je prirodni proces kojim završava upala što dovodi do zatvaranja bolesne vene i preraspodjele krvotoka na zdrave vene čime se uspostavlja normalna cirkulacija.

Zahvat je bezbolan, iznimno elegantan i traje svega desetak minuta zajedno sa pregledom. Pacijenti se odmah puštaju kući te bez problema nastavljaju sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

 

Cijena prvog zahvata na jednoj nozi iznosi 7.500,00 kuna, u slučaju da se rade dva ili tri zahvata, svaki sljedeći je pola cijene onog prethodnog.

 

U slučaju da bi željeli zakazati svoj termin molimo Vas da nam dostavite svoje kontakt podatke ili nas kontaktirajte telefonski na broj: 01 6391 561.

 

Lijep pozdrav,

 

Poliklinika K-centar