Top 10- Najbolji festivali u Hrvatskoj
Objavljeno: 24.11.2019 u 01:00. Kategorija: Vijesti

najbolji festival ove godine. Kroz listu se smjestilo 70-ak festivala kod nas i u regiji, od velikih festivala, specijaliziranih koji se baziraju na određenim žanrovima te domaćih koji se odvijaju u Hrvatskoj, a line-up im se sastoji pretežito od domaćih i regionalnih imena. Donosimo vam rezultate ankete koja je zatvorena danas u podne:

Najbolji festival prema odabiru publike je Forestland

Iako je kroz Playbuzz aplikaciju došlo do greške prilikom rangiranja na prva dva mjesta, najbolji festival prema glasovima publike je Forestland festival.

U pitanju je festival za sve poklonike elektronske glazbe koji je ove godine doveo više od 60 DJ-a s raznih svjetskih lokacija, a održao se u Brezju, malom mjestu u Međimurju.

Na ostatku liste koju je kreirala publika na drugoj poziciji smjestio se SARS Music and beer festival u Sinju, a na trećem Ferragosto JAM. U prvih 10 smjestio se i Defected, Hoomstock, Exit, INmusic, Regius, Kanal Fest i Dimensions.

Najbolji veliki festival prema odabiru Muzika.hr uredništva:

Ove godine Sziget festival nam se prema svim parametrima (line-up, lokacija, atmosfera, popratni sadržaji i aktivnosti) našao na samom vrhu omiljenih velikih festivala u ovom dijelu Europe. Atmosfera i pozamašna lista headlinera na line-upu nije mogla razočarati. Dovoljno je spomenuti samo one najveće kao što su Ed Sheeran, Foo Fightersi, Florence + The Machine, Post Malone, The National, Martin Garrix, Tom Odell, Macklemore, Twenty One Pilots…

1.000 nastupa na 60-ak pozornica i oko pola milijuna posjetitelja kada se zbroje svi dani, zabrana plastike, predavanja o ekološkom aktivizmu te razni popratni sadržaji – od joge, sambe, trbušnog plesa, tečajeva lončarstva, TED talkove, NGO štandove, ulični cirkus… dovoljni su dokaz da je na Szigetu ove godine odrađen izvrstan posao.

Ostali nominirani:
Exithighlightovi festivala
INmusicknjiga utisaka s nastupa The Curea
Sea Starreport
Ultra – highlightovi festivala

 

Izvor:muzika.hr