Tinktura 03 - Dobro spavaj, slatko sanjaj!
Objavljeno: 04.07.2022 u 02:00. Kategorija: Vijesti

Osmišljena je da amortizira stresna stanja, smiruje hiperfunkciju štitne žlijezde, postiže smirenje tokom dana i pomaže u postizanju dubokog sna.

  • Pasiflora – prirodna je potpora kod tjeskoba,nemira i nesanice,dobro djeluje na stres.U našim krajevima je poznata pod nazivom Isusova Kruna jer u prijevodu riječ passio znači patnja tj Isusova muka i riječ flos što znači cvijet. Pasiflora je iznimno sigurna biljka i u njemačkoj fitoterapiji koristi se čak i u pedijatriji. Ipak treba oprez jer postoji puno vrsta u rodu pasiflora a samo je pasiflora incarnata ljekovita. U Francuskoj se davala kao lijek kod PTSP-a nakon prvog svjetskog rata.

  • Valerijana – ova biljka vraća zdrav san a istovremeno ne uzrokuje pospanost niti promjene u koncentraciji tokom dana. Zanimljivost je ta da uzbuđuje mačke i smiruje ljude. Valerijana doslovno hipnotizira mačku i može je dovesti do stanja transa te je zbog te osobitosti u narodu prozvana macina trava.

  • Hmelj – djeluje umirujuće,sadrži smole,eterično ulje sa humulonom i lupulonom.Hmelj ima 3 različita ljekovita djelovanja primjerice kao taninska biljka koja sadrži gorke tvari i koristi se za poticanje teka, pomaže kod nesanica i depresije i utječe na nepravilne menstruacije. Narodna medicina ga koristi kod bolesti bubrega i mjehura i sastojak je u proizvodnji piva,zbog toga pivopije kažu da je pivo dobro prije spavanja i da čisti bubrege.

  • Matičnjak – prekrasna je biljka koju izuzetno vole pčele, ugodnog je limunastog mirisa a koristi se više od 400 godina. U 17.stoljeću redovnice Karmelićanke su pripremale čudesnu vodicu koja se pripravlja od 14 ljekovitih biljaka i 9 začina a glavni sastojak je upravo matičnjak. Ova biljka jača i pomlađuje srce, smiruje migrene, smiruje nervozu, stres, potištenost te poboljšava pamćenje, otvara lijepe misli ,otklanja tjeskobu. Matičnjak je odličan kod mnogih virusnih oboljenja.

 

Način Čuvanja

Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Upozorenja

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Način Primjene

 

3 X 20 kapi pomiješati sa 1dcl vode svaki dan uz preporučenu prehranu.

Način Korištenja

Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije posavjetovati sa liječnikom.

Napomena

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohavta male djece.

 

 

Tinktura ToSuTe 03 Kapi Zdravlja

Kapi po načelima tibetanske medicine

Cijena: 220,00 kn

 Stavi u košaricu

 


Tinkture je firma „Kapi zdravlja“ izradila u suradnji sa naturopatskim liječnikom dr. Damirom Milčićem, koji u svom holističkom pristupu pacijenta promatra kroz dvanaest organskih sustava koji rade u parovima.

 

Aktivni sastojci:

  • Pasiflora – u našim krajevima je poznata pod nazivom Isusova Kruna jer u prijevodu riječ passio znači patnja tj. Isusova muka i riječ flos što znači cvijet. Pasiflora je iznimno sigurna biljka i u njemačkoj fitoterapiji koristi se čak i u pedijatriji. Ipak treba oprez jer postoji puno vrsta u rodu pasiflora a samo je pasiflora incarnata ljekovita.
  • Valerijana – ili odoljen je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice kozokrvnica ili bazgovki, nekada uključivana vlastitoj porodici Valerianaceae. Cvate ljeti bijelim ili ružičastim cvjetovima. Naraste do 2 metra visine. Valerijana doslovno hipnotizira mačku i može je dovesti do stanja transa te je zbog te osobitosti u narodu prozvana macina trava.
  • Hmelj – biljka penjačica iz porodice Cannabaceae, red Rosales, koja svakog proljeća niče ponovo iz na hladnoću otpornog rizoma. Udomaćen je u umjerenim sjevernim područjima. Cvjetne se šišarke hmelja koriste u proizvodnji piva, kojem daju specifičnu gorčinu i aromu.
  • Matičnjak – prekrasna je biljka koju izuzetno vole pčele, ugodnog je limunastog mirisa, a koristi se više od 400 godina. U 17.stoljeću redovnice Karmelićanke su pripremale čudesnu vodicu koja se pripravlja od 14 ljekovitih biljaka i 9 začina, a glavni sastojak je upravo matičnjak.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

3 x 20 kapi pomiješati s 1 dcl vode. Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi.


Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Čuvati od dohvata male djece.

Upozorenja: Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina. Ne uzimati duže od 30 dana.

Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

 

SASTOJCI:

25% Pasiflora (Pasiflora incarnata)
25% Valerijana (Valeriana officinalis)
25% Hmelj (Humus lupuls)
25% Matičnjak (Melissa officinalis)

 

Sastojci: Alkohol, destilirana voda, pasiflora (Pasiflora incarnata), valerijana (Valeriana officinalis), hmelj (Humus lupuls),

matičnjak (Melissa officinalis).

Pakiranje 100 ml
Nagradni bodovi 2,20
Zemlja porijekla Hrvatska

 

Više pogledajte na FIT ZONI