Tibetanska medicina
Objavljeno: 08.04.2020 u 00:00. Kategorija: Vijesti

 

"Sve bolesti se mogu prevenirati pravilnom ishranom, magnetiziranom vodom i pripravcima koje smo osmislili na kanonima Tibetanske medicine u našoj tvrtci 'Matičnjak', kaže Ivo Bačlija.

 

 

Kroz puls se može odrediti imunološki status svake osobe!

Tibetanska medicina kaže da  organi  rade  u  paru. Na dijagnostičkom uređaju koji se zasniva na kompjuterskoj pulsometriji može odrediti hiper ili hi-pofunkciju pojedinih organa i organskih sustava. Na temelju toga može se dati preporuka što učini-ti da se organske sustave dovede u fiziološki sklad.

Ova medicina ima zgodnu uzrečicu: "Život započinje prvim otkucajem srca i naravno završava zadnjim", zato se ona bazira na očitavanju pulsa. Ruska Akademija znanosti i umjetnosti je zato osmislila kompjuterski program koji uz pomoć specijalno izrađene sonde očitava potrebne parametre iz samog pulsa određene osobe.

Kroz puls se može odrediti i imunološki status svakog pojedinog organskog sustava, ali mu ova medicina prilazi holistički, tj. pojedini sustav koji se dijagnosticira stavlja se u odnos čitavog organizma i onda uređaj daje smjernice  po kojima se preporučuju određeni ljekoviti pripravci. Pripravci su predviđeni ciljano za određeni organski sustav.

 

Organi koji rade u paru

Organi koji rade u paru po tibetanskoj medicini su:

pluća - debelo crijevo;

žuč - jetra;

mokraćni mjehur - bubrezi;

želudac - slezena;

živčani sustav - krvožilni sustav;

srce - tanko crijevo.

Poznavanje ovakve filozofije omogućava lakše razumijevanje poremećaja koji se događaju u organizmu, a s ovom metodom se mogu predvidjeti i putevi širenja primarnih tumora kroz metastaze.

Na primjer: kod karcinoma debelog crijeva u većini slučajeva pojava metastaze će se uočiti na jetri, a nakon toga i na plućima. To znači da je tumor debelog crijeva, kako to kaže Tibetanska medicina, krenuo prema svom parnom organu - plućima.

To se lako utvrdi preventivnim funkcionalnim pregledom gdje se na vrijeme uočava slabija funkcija određenog organa i postavlja sumnja na određenu patologiju.

Nadalje, Tibetanska medicina tvrdi da svaki unutarnji organski sustav ima svoj izlaz prema vanjskom svijetu, pa će tako disfunkcija mokraćnog sustava stvoriti problem na ušima, žuč na očima, dok će disfunkcija nekih drugih organskih sustava stvoriti određena bolna stanja na pojedinim dijelovima tijela gdje je točka izlaza.

Primjer: na osnovu početaka nekih migrena možemo zaključiti koji organski sustav ih stvara u obliku boli, tako bol oko desnog oka može ukazivati na problem s debelim crijevom, a bol oko lijevog oka i u potiljku na probleme sa žuči, bol na čelu vezuje se s problemima cirkulacije, bol u vratu s problemima s bubrezima ...

 

Orahovo ulje i magnetizirana voda

"Sve ovo može se prevenirati pravilnom ishranom, magnetiziranom vodom i ljekovitim pripravcima koje smo osmislili na kanonima Tibetanske medicine", kaže Ivo Bačlija.

"Pripravke radimo tako da naša hladno prešana ulja, orahovo, ulje sikavice, crnog kima maceriramo s ljekovitim biljem. U ulju crnog kima maceriraju se bosiljak, komorač, kopriva i đumbir. Taj pripravak nazivamo macerat broj 1. i on služi za jačanje organizma.

Ti ljekoviti pripravci koriste snagu hladno prešanih ulja i ljekovitog bilja kako bi se organizam doveo u ravnotežu. Tako je npr. važno znati da elektromagnetsko polje planeta Zemlje iznosi 7,8 Hz, pa ako imamo poremećaj funkcije štitne žlijezde - hipofunkciju, preporučuje se hladno prešano ulje jezgre oraha i magnetizirana voda iste frekvencije.

" Tibetanska medicina nema puno pisanih materijala, stara je oko 5000 godina i prenosila se usmenom predajom. Zadnjih 50 godina sve je više degenerativnih bolesti (artritis, kosti, mišići, tetive).

Ljudi su prije živjeli u kućama od blata ili barem prirodne glinene opeke i do njih je magnetska rezonancija planeta Zemlje dopirala 24 sata na dan.

Danas smo okruženi armiranim betonom, dalekovodima, mobilnim mrežama i sl., a sve to prekida našu vezu s magnetskom energijom planeta bez koje nema života na Zemlji. Sve nam je manje dostupna i zdrava voda koja dopire iz dubine zemlje i obiluje magnetsko rezonantnim poljem koje blagotvorno djeluje na svaku stanicu našeg tijela.

Voda koja stoji flaširana duže od 48 sati mijenja svoj polaritet i postaje - mrtva voda.

 

Telefonske informacije i narudžbe pon-pet
od 09-17h na: 099 / 866 31 77. Posjetite nas u FITZONI-www.fitzona.hr