Rođeni ste slobodni i želimo da takvi i ostanete
Objavljeno: 26.12.2020 u 01:00. Kategorija: Vijesti

Dragi naši,

 

ovu turbulentnu godinu privodimo kraju lijepim vijestima.

 

Nesebičnim radom i zalaganjem predsjednice naše udruge novo izdanje Liječničkih novina, u rubrici Novosti iz medicinske literature, donijelo je pregled znanstvenog rada koji govori o djelotvornosti i učinkovitosti cjepiva na način kada se promatraju u kontekstu individualiziranog (personaliziranog) pristupa. Baveći se temom cijepljenja niz godina autorica je uočila kako je važno svakom dijetetu pristupiti na njemu najpogodniji način, a ne kao sada po principu “jedna veličina odgovara svima”. 

Tako se do sada rutinski provodilo cijepljenje, a ovaj rad ukazuje na to da ga je moguće i potrebno individualizirati. Da bi bilo ostvarivo potrebno je još istraživanja i implementacija u praksi. Primjena ovih znanja u praksi donijela bi mogućnost “testiranja” koje bi pokazalo svojevrsnu kontraindikaciju kada govorimo o sigurnosti za svakog pojedinca. Koliko je velika skupina djece koja na cjepivo reagira nepovoljno – nemoguće je znati, no ona zasigurno nije zanemariva.

Kako to znamo? Znamo po tome što statistički podatci govore o enormno velikom porastu pojavnosti autoimunih i neuroloških bolesti, tj. o tome da cijepljeni ipak u konačnici nisu zdravi. Nije dobar zaključak da je porast bolesti uzrokovan isključivo cjepivima. No da bismo pouzdano znali u kojoj mjeri je taj učinak moguć, bilo bi potrebno primjerice izvesti adekvatnu studiju pojavnosti tih bolesti između dvije skupine – potpuno necijepljenih i potpuno cijepljenih osoba. (dr.sc.Alma Demirović)

 

Link na Liječničke novine https://t.me/c/1379153123/12861

 

Nadolazeći mjeseci bit će iznimno zahtjevni za naše fizičko, mentalno, duhovno i socijalno biće.

 

Sada je, više nego ikad prije, važno njegovati i izgrađivati plemenite osobine ljudskog roda - obitelj, zajedništvo, međuljudsku solidarnost i nježnost.

 

Nadograđivati jedni druge i uvažavati se.

 

Zato je važno osvijestiti vlastitu slobodu i živjeti ju.

 

Rođeni ste slobodni i želimo da takvi i ostanete.

 

I zato, želimo slobodu izbora SVIMA

Vaša HURA