RAD OD KUĆE: Evo što možete raditi i zaradite od 200 do nekoliko tisuća eura
Objavljeno: 27.09.2016 u 12:00. Kategorija: Vijesti

RAD OD KUĆE: Evo što možete raditi i zaradite od 200 do nekoliko tisuća eura

 

Svi oni koji znaju  održavajti web stranice i programirati, poznaju strane jezike, ili zanate mogu raditi i od kuće. Uz malo više vremena, rad od kuće mjesečno može donijeti bar 3 000 kuna, a u zavisnosti od vrste posla zarade su često i znatno više.

Poslovi koji se rade iz stana povećavaju i mogućnost zapošljavanja, naročito za osobe koje imaju roditeljske  obveze i koje žive u mjestima udaljenim od velikih gradova, a uredski  troškovi su manji, jer se ne mora osigurati radni prostor.

Poslovi koji mogu da se obavljaju od kuće:

Programiranje

Dizajn

Ažuriranje web stranica

Vođenje poslovnih knjiga

Marketing

Promocije

Istraživanje tržišta

Prevođenje

Novinarski poslovi

Likovne i druge umjetnosti

Etno zanati

 

Programiranje, održavanje web stranica

Radom od kuće najviše mogu zaraditi programeri, sistem administratori, grafički dizajneri i svi oni koji posjeduju veštine iz IT struke. Ukoliko rade za neku inozemnu  kompaniju mja zarada može dostići i  do nekoliko tisuća eura.

 

Administrator društvenih mreža

To je osoba koja dobro poznaje način na koji funkcioniraju društvene mreže, koja vodi fan stanu neke firme, gradi bliyak i pouzdan odnos sa kupcima. Honorari za vođenje kampanje na Facebooku kreću se od 350 do 500 eura po firmi, a ovaj posao se može naučiiti na mjesečnim tečajevima čija je cijena oko 200 eura.

Google administrator

Google administrator radi na svim aspektima google marketinga za neku firmu - kreira reklamne naslove i slogane, upravlja reklamnim budžetom, određuje prave ključne riječi na osnovu kojih će određena firma biti najbolje plasirana na Google-u. Oni koji su uspješni u svom poslu zarađuju oko 450 eura po reklamnoj kampanji.

 

Copywriter

Pisanje tekstova za we stranice posao je koji ne znaju, ili nemaju kad obavljati svi vlasnici web stranica. Osoba koja piše tekstove za web stranicu mora da bude rječita, pismena i spremna da istraži malo temu o kojoj piše. Zarada zavisi od broja tekstova koje napišete u toku mjeseca, kao i od broja web stranica za koje pišete, a za one najvrijednije, zarada ide i do 400 eura.

 

Poslovi bez posebnih vještina

Popunjavanje baza klijenata za razne firme, slanje reklamnih mailova, praćenje konkurentskih firmi na reklamnim web stranicama, popunjavanje upitnika i anketa, poslovi su koji ne zahtjevaju nikakvo stručno predznanje, ali za nekoliko sati rada mogu donjeti oko 250 eura mjesečno.

 

Računovođa/knjigovođa

Onaj ko dobije sertifikat za knjigovođu može da pokrene sopstveni posao i uz dobru mrežu klijenata ostvari prilično veliku zaradu. Prednost ovog posla je to što nisu potrebna velika ulaganja.

 

Poslovi vezani za ljepotu

Frizer, brijač, manikerka, pedikerka, maserka, šminkerica samo su neki poslovi u domeni uljepšavanja koji se mogu raditi i od kuće. Oni koji nemaju iskustva u ovim domenama  mogu  završiti jedan od brojnih tečajeva na kojima za kratko vrijeme mogu naučiti osnovne vještine ovih zanimanja.

 

Kod prijevara tipa “Rad od kuće” uvijek se tvrdi:

Da nije potrebno radno iskustvo

Da su moguće astronomske zarade

Da je moguće zaraditi veliki novac za samo nekoliko sati rada dnevno

Da je u pitanju siguran i dobro plaćen posao

Da je potrebno uplatiti nešto novca unaprijed

 

 https://hr.jooble.org/  "Jooble - pronađi najbolji posao"