PREMIJERA PREDSTAVE TUŽNI KLAUN
Objavljeno: 15.05.2023 u 00:00. Kategorija: Vijesti
U četvrtak, 18. svibnja 2023. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena kazališno – lutkarska predstava "Tužni klaun" koju su pripremili i potpisali gluhi umjetnici iz udruge „Kazalište, audiovizualne umjetnosti i kultura Gluhih – DLAN“. Ideju, sinopsis i režiju potpisuje Angel Naumovski, kostimografiju Iva Vrbos, scenografiju Lino Ujčić i Mingsheng Pi, a u predstavi igraju Lino Ujčić,  Mingsheng PiAngel Naumovski Iva Vrbos. U izradi dramsko-lutkarske predstave sudjelovali su i djeca oštećena sluha i njihova braća i sestre preko projekta "Inkluzivno umjetničko bratstvo i sestrinstvo '' sufinanciranom sa strane Ministarstva kulture i medija RHUlaz je na premijeru besplatan!
 
O predstavi:

Ovo je priča o traženju sebe “tamo vani”, na nemilosrdnom tržištu punom oštre konkurencije.

Protagonist smatra da je to nemoguće dok se suočava sa svojim jedinim i najjačim protivnikom – samim sobom.

Kroz predstavu ulazimo u svijet vlastitih frustracija, strahova i briga prateći protagonista dok otkriva svoje skriveno "ja",

svoj alter-ego, koji je bio zakopan pod njegovom tjeskobom, tiho čekajući da bude izvučen i stavljen pod svjetla reflektora života.

Predstava ilustrira neizbježnost prihvaćanja naše mračne strane, čak i kada smo osoba koji donosi svjetlo u živote drugih.

 
 
Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na niže navedeni kontakt.
 
--
dr. sc. Ivan Hromatko
viši stručni suradnik za programe u lokalnoj zajednici
Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb
T: 01/3027-411
M: 091/3027-423