Nitko u demokratskom društvu nije iznad naroda!?
Objavljeno: 23.12.2020 u 01:00. Kategorija: Vijesti

Kako su od naroda izabrani saborski zastupnici i Vlada preko noći sebe izdigli iznad tog istog naroda???

Da nije ovih „genijalnih“ epidemioloških mjera kojima se već mjesecima uglavnom veoma uspješno pustoši gospodarstvo a ljudima ograničavaju slobode pretvorivši ih tako u poslušne ovce, ne bi možda nikada saznali da su oni koji su izabrani od naroda da mu služe sebe preko noći postavili iznad tog istog naroda…. U Ustavu Lijepe naše doduše piše da nitko nije iznad naroda, ali netko je na ovim prostorima još davno kazao da se Zakona baš uvijek i ne treba držati kao pijan plota… Dobri su učenici to očito dobro zapamtili i znaju kao primijeniti kada ustreba.

Tako smo i pored svih ludosti od mjera za zaštitu od koronavirusa uveli i da za prelazak u drugu županiju trebamo propusnicu, a da bi ju dobili moramo imati valjani razlog za to „daleko“ putovanje, a što je valjan razlog ne umiju pojasniti ni oni koji su „Ausvajs“ uveli podsjećajući nas tako na neka davno minula vremena i nestale sustave koji su ih primjenjivali…. Dakako da uvijek ima iznimaka za primjenu kada su u pitanju ograničenja po Hrvatskom modelu, a prvi koji upada u „oči“ je da za putovanje bilo kuda po Lijepoj našoj „Ausvajs“ ne trebaju imati saborski zastupnici i članovi Vlade. Oni kao fol uvijek nešto rade tako da iskaznica koju kao dužnosnici imaju je sasvim dovoljna potvrda da ovih dana za razliku od mnogih drugih građana mogu kuda god zažele.

U isto vrijeme uz članove Vlade i saborske zastupnike koda god zažele mogu putovati i svi oni koji imaju lovu, a kako lovu naša sirotinja nema, tako je ostalo da je svima sa dubljim džepovima uz plaćen neki smještaj omogućeno da mogu bilo kuda, a kako ih nema puno velikih gužvi vjerojatno neće ni biti. Onih 1,2 milijuna umirovljenika odnosno njih dvije trećine sa mizernim mirovinama ni do sada nisu mogli nigdje putovati baš kao što to nije financijski u stanju ni većina od blizu milijun i nekoliko stotina tisuća zaposlenika koji jedva krpaju kraj sa krajem. Ako je kojim slučajem netko uspio negdje sklepati neku vikendicu ili pak pomislio da ovih blagdanskih dana malo ode do roditelja ili rodbine na selo odnosno na čisti zrak u nekoj drugoj županiji onda su se malo preračunali. Ništa od toga po mjerama odnosno tumačenju Stožera nije opravdan razlog da se dobije „Ausvajs“ kojim se može napusti mjesto prebivališta.

U svoju vikendicu ili na selo i čisti zrak ćeš nekom drugo prilikom…. kada ili ako ti ovi što si ih sam birao do dozvole!?

Milivoj Špika, BUZ