Apel ravnateljima bolnica u kojima se liječe djeca 
Objavljeno: 14.08.2020 u 14:35. Kategorija: Vijesti

PODRŠKA

Mirela Buzov

 

 

Povodom akcije Građanske inicijative „Tata Roberto i tata Ivan“ čiji je cilj donošenje jasnih i razumnih kriterija po kojima će roditeljima biti omogućeni pravo na posjet djeci i boravak uz svoju djecu koja su na bolničkom liječenju, skrećemo Vam pozornost na činjenicu kako kriteriji za boravak roditelja nisu službeno propisani od strane ministra zdravstva kao kriteriji koji će vrijediti na razini cijele Hrvatske za sve javnozdravstvene ustanove.

 

Nastavno na navedeno želimo Vas izvijestiti kako je u dijelu bolnica boravak roditelja omogućen i kako se tim boravkom u cjelokupnoj dosadašnjoj praksi u tim ustanovama nije pogoršala epidemiološka situacija niti su se ugrozile rizične skupine malih pacijenata kao ni osoblja.

 

Kao primjer izdvajamo Kliniku za dječje bolesti „Klaićeva“, obzirom na njenu veličinu i značaj, koja je u svome javnom priopćenju na društvenim mrežama navodi: „Unatoč činjenici što su nam trenutni posteljni kapaciteti značajno reducirani zbog štete uzrokovane potresom, maksimalno osiguravamo pravo na posjet bolesnom djetetu odnosno 24h boravak uz dijete, ovisno o uvjetima koje možemo osigurati u pojedinim ustrojbenim jedinicama.“

 

Iako je već puno puta naglašeno, a i zdravorazumski je jasno, ponovno ističemo kako je djetetovo pravo imati roditelja uz sebe u procesu liječenja.

 

Bez kontinuirane brige roditelja, dokazano je da liječenje traje duže i manje je uspješno. Psihičke posljedice odvojenosti u takvim teškim uvjetima za djecu i obitelj su velike, često i dugotrajne.

 

Stoga apeliramo na ravnatelje svih bolnica u kojima boravak/posjete zasada nisu praksa da postupite po prijedlogu inicijative „Tata Roberto i tata Ivan“ i učinite dobrobit djece prioritetnom.

 

Ako može potresom razrušena Klaićeva, možete i Vi!

 

Interes djeteta je njegova cjelokupna dobrobit, a ne samo zaštita od zaraze!

 

 

 S poštovanjem

 

dr. sc. Alma Demirović, dr. med.

Hrvatska udruga roditelja aktivista

 

 

Željeli bismo vas i informirati o tome da radimo na novim projektima, ali vas podsjetiti da ih ne možemo uspješno ostvariti bez financijske podrške i Vaše pomoći. 

Stoga vas još jedanput podsjećamo da podržite našu zajedničku borbu obnovom članarine ili uplatom donacije na jedan od načina navedenih ovdje.

Vašu donaciju možete uraditi uplatom na naš bakovni račun , jednostavnim skeniranjem ovoga koda putem vašeg mobilnog bankarstva:

Za  više informacija posjetite stranicu: https://cijepljenje.info/o-nama/

 

Ukoliko trebate bilo kakvu pomoć, naš tim Vam je na raspolaganju na mailu info@cijepljenje.info te ćemo Vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

 

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se rodi dijete.” Bernard Shaw

 

Srdačno Vaša HURA

Hrvatska udruga roditelja aktivista (HURA) / Croatian Association of Parents Activists (CAPA)

OIB: 85561197096

e-mail: info@cijepljenje.info

web: www.cijepljenje.info

IBAN: HR9823600001102643002