18. TREPS festival plesa
Objavljeno: 11.05.2023 u 22:00. Kategorija: Vijesti
 
18. TREPS festival plesa održat će se od 19. do 21. svibnja 2023. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. U kategorijama klasični baletsuvremeni plesshowjazzstepdruštveni i urbani plesni izrazi, natjecat će se 35 najbolje plesne točke i 3 revijalne plesne točke iz cijele Hrvatske. Sudjeluju plesne skupine iz ZagrebaVaraždinaJastrebarskogSplitaRijekeSiskaKoprivniceVelike GoriceZadraŠibenika i Požege. Ovogodišnji ocjenjivački sud festivala čine Ljiljana GvozdenovićAndrei IzmestjevKornelija Kosanović DrvarTihana Strmečki,  Una Štalcar Furač i Ivana Bojanić.
 
18. TREPS festival plesa održava se nakon 18. TREPS susreta plesnih grupa, kada je stručno povjerenstvo, na temelju originalnosti koreografije, kostima te izvedbe i izražajnosti plesača s obzirom na prijavljeni plesni izraz i dobnu kategoriju, od 109 izvedenih koreografija izdvojilo najbolje plesne točke u ovogodišnji vrh amaterske plesne scene. TREPS festival afirmira plesni izraz i plesnu umjetnost na Trešnjevci, u Zagrebu i Hrvatskoj te tako doprinose razvoju nezavisnog plesnoga stvaralaštva. TREPS umrežava i okuplja zaljubljenike u ples od najranijeg djetinjstva do onih malo starijih. Na festivalu se dodjeljuju nagrade za najbolja ostvarenja u plesnoj/dobnoj kategoriji te 1. - 3. mjesto, kao i za najboljeg izvođača ili izvođačicu festivala.
 
TREPS susreti i festival svake godine postižu značajan uspjeh, a priznanje im odaje i više od sto prijavljenih plesnih grupa koje svake godine nanovo potvrđuju svoju ljubav prema plesnoj umjetnosti.
 
Više informacija možete pročitati OVDJE. 

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na niže navedeni kontakt.
 

--

Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb
T: 01/3027-411
M: 091/3027-418