Radnike plaćaju više od 9000 kuna i ostvaruju rekordnu dobit!
Objavljeno: 24.08.2016 u 16:04. Kategorija: Vijesti

Nakon HG Spota, Vemila i E plusa, titulu najvećeg trgovca potrošačkom elektronikom u Hrvatskoj lani je preuzela tvrtka Sancta Domenica iz Svete Nedjelje utrživši 603,5 milijuna kuna, piše Poslovni.hr.

 

Rekordan je to prihod, veći i od najboljih rezultata bivšeg HG Spota. Prema podacima Poslovne Hrvatske, Sancta Domenica povećala je promet za 76,3 posto i imala neto dobit od 15,1 milijun kuna.

Plaće dvaput više nego kod konkurencije

Vesna Ramljak, vlasnica i direktorica Sancta Domenice, prostor za rast pronašla je i u primjeni modela nagrađivanja zaposlenika kakav je iskušao lanac trgovina DM. “Lani je cijela branša osjetila povećanje kupovne moći građana, odnosno prvi oporavak od početka krize. No, temelj rasta Sancta Domenice, rekao bih 90-95 posto tog rasta, leži u činjenici da smo zahvaljujući konsolidaciji, novom pristupu i zaposlenicima odgrizli dio kolača konkurenciji”, kaže Goran Janičijević, voditelj maloprodaje.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, Sancta Domenica svoje zaposlenike plaća dvaput više od svojih takmaca te više čak i od DM-a, u kojem je prosječna neto plaća lani iznosila 9214 kuna.

Prisutni u trima velikim gradovima

Ove godine Sancta Domenica dosegnula je brojku od 80 zaposlenih, a plan je zapošljavati i dalje. Naime, u posljednje dvije godine tvrtka je broj zaposlenih povećala za trećinu. “Koncentrirali smo se na tri velika grada, Zagreb, Rijeku i Split, gdje imamo 13 trgovina koje iz modela brend storeova, kakve imamo sa Samsungom, Sonyjem, Panasonicom i LG-om, pretvaramo sve više u multi-brend ‘Sancta Domenica Storeove’ koji postaju temelj naše ponude”, kaže Janičijević.

Dodaje da zasad ne planiraju ići u ostale hrvatske gradove, ali u 2017. godini proširit će se na tržište Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije. Za petama Sancta Domenici jedino je tvrtka E plus iz Donjeg Stupnika, koja je lani povećala prihod za 8,1 posto, na 584,6 milijuna kuna, uz neto dobit od 5,9 milijuna kuna.piše