Najbolji proizvodi za kosu. Pomoći ćemo vam da pronađete i ispravno iskoristite najkorisnije proizvode za njegu kose
Objavljeno: 29.07.2016 u 13:20. Kategorija: Vijesti

Klasični proizvodi za njegu kose

Šampon je najuobičajeniji među proizvodima za njegu kose. On čisti kosu i vlasište te uklanja masnoću. Jednako je uobičajena uporaba regeneratora od kojih kosa postaje svilenkasta i sjajna. Također postoje i maske kad je vašoj kosi potrebna dodatna pomoć da izgleda lijepo i podatno.

 

Šampon za lijepu kosu

Odgovarajući šampon temelj je za zdravu i sjajnu kosu. Međutim, može biti prilično teško naći ga u golemom izboru šampona. Pokazat ćemo vam kako da pronađete ispravan šampon za vašu kosu te objasniti zašto biste s vremena na vrijeme trebali mijenjati šampone.

  • Stifung Warentest (Njemačka zaklada za ispitivanje proizvoda) utvrdila je da 94 posto žena smatra šampon najvažnijim proizvodom za osobnu higijenu. Stoga možemo pretpostaviti da žene žele pronaći odgovarajući šampon za svoju kosu. Kriterij za odabir šampona jest kvaliteta kose i struktura kose, kao i stanje vlasišta. Kao gotovo svi fiziološki parametri, kosa i vlasište s vremenom se mijenjaju i stoga biste im trebali prilagoditi svoj izbor šampona. Masna kosa može se promijeniti u normalnu kosu, a zdrava kosa može odjednom postati tanja i osjetljivija.

  • Šampon za beživotnu kosu bez sjaja

    Sjaj je očit znak zdrave kose. Nažalost, mnogo je razloga zbog kojih sjaj u kosi nestaje, primjerice, zbog čestog četkanja, sušenja sušilom ili oblikovanja uređajima za ravnanje ili kovrčanje kose. Kako kutikule vlasi više nisu glatke, teško da će odražavati svjetlost i zbog toga kosa izgleda beživotno. Ostaci styling proizvoda u kosi ili voda s mnogo kamenca može također zagušiti sjaj vaše kose. Posebni šamponi dostupni su za obnovu strukture kose i vraćaju joj živost. Aktivni sastojci u tim šamponima su svileni proteini kao i ulje marelice ili biserni ekstrakti. Ti šamponi također uklanjaju ostatke proizvoda za kosu, a odstranjivači kamenca omekšavaju vodu. Nakon pranja kose šamponom, vaša će kosa ponovno imati svoj prirodni sjaj.

  • Šamponi za tanku i slabu kosu

    Vaša kosa može izgledati slabašno i umorno jer je svaka vlas tanka ili se stanjila tijekom vremena. Šamponi koji sadrže kompleks kolagena i tvari koje oblažu vlasi, izgrađuju strukturu kose i stvaraju snažniju, deblju kosu koja izgleda gušće. Šamponi koji sadrže koenzim Q10 imaju učinak pomlađivanja. Unutar korijena kose taj koenzim izravno stimulira biosintezu keratina koja se usporava s godinama. Keratini su posebni proteini koji izgrađuju vlas. Posebne značajke tih proteine čine kosu snažnom i elastičnom.

  • Šampon za oštećenu kosu

    Mnogo je uzroka oštećenoj kosi koja izgleda kao slama. U većini slučajeva oštećenoj kosi nedostaje vlažnost zbog nepravilne njege ili topline sušila. Sunce, vjetar i slana voda također isušuju kosu i stvaraju kuštrav izgled. U potrazi za odgovarajućim šamponom moraju vas voditi posebne potrebe vaše kose. Oštećena tanka kosa najbolje se tretira nježnim sastojcima koji vlaže poput aloe vere, jogurta, pšeničnog proteina ili pantenola. Snažna kosa koja izgleda kao slama treba hranjiviji regenerator.

  • Šampon za nepodatnu kosu

    Prirodne kovrče vješto se opiru našim pokušajima oblikovanja. Sada ih možete učiniti podatnijima uporabom šampona s aktivnim sastojcima poput ulja marelice ili jojobe. Ta ulja kovrčavu kosu čine manje kuštravom i pomažu kod stylinga. U većini slučajeva vrlo kovrčava kosa je usto i suha. Većina šampona za kuštravu ili jako kovrčavu kosu stoga sadrže agense koji vlaže poput pantenola ili glicerola.

  • Šampon za obojenu kosu

    Odmah nakon bojenja, kosa pokazuje bogate boje i prekrasan sjaj. Posebni šamponi za obojenu kosu pomažu vam zadržati kosu u tom prekrasnom stanju štiteći je od efekta izbjeljivanja UV-zrakama i dodajući joj vrlo učinkovite njegujuće sastojke i pigmente koji pružaju sjaj kako bi kosa bila zdrava i sjajna. Posebni šamponi za obojenu kosu također sadrže svjetlucave pigmente ili ekstrakt jantara za još dublju boju i sjaj.

  • Šampon za kosu s posebnim potrebama

    Katkad dođu razdoblja kad kosi treba posebna njega. To se, primjerice, odnosi na kosu s prhuti ili ispucanim vrhovima. Cinkov pirition aktivni je sastojak većine šampona protiv prhuti. On ublažava svrbež i sprječava pretjerano ljuštenje kože na vlasištu koje dovodi do prhuti. Idealno bi se duža kosa s ispucanim vrhovima trebala njegovati bogatim regeneratorima koji sadrže ulje makadamije, maslinovo i arganovo ulje. Ta ulja obnavljaju ispucane vrhove i vaša kosa izgleda zdravije i sjajnije.

  • Važne osnovne informacije o šamponu

    • Više ne znači da će više i pomoći. Mala količina (promjera oko 1 cm) šampona dovoljna je za kratku kosu, a malo veća količina (promjera oko 1,5 cm) dovoljna je za dužu kosu
    • Neka kosa bude posve mokra prije nanošenja šampona. (Važna napomena: mnogo sapunice ukazuje na previše šampona; a više je šampona potrebno ako se sapunica ne napravi)
    • Nemojte grubo trljati vlasište tijekom pranja kose. Nježno umasirajte šampon u kosu, to je sasvim učinkovito. Nema potrebe da dodajete šampon na inače suhe vrhove duge kose. Ostaci šampona dovoljni su da se očiste vrhovi kose
    • Obavezno temeljito isperite šampon s kose. Ostaci proizvoda za njegu guše sjaj kose
    • Prilagodite odabir šampona klimi i promjenama vaše kose. Ljeti je kosa obično suha i treba više hranjivih sastojaka. Zimi kosi treba više vlažnosti. Kako starimo, naša kosa i koža postaju sve suše i tanje. Srećom, imamo šampone sa sastojcima koji pomlađuju kosu
    • Koristite blag šampon za normalnu kosu ako je redovito perete. Nakon nekog vremena, šamponi protiv masne kose počet će sušiti vašu kosu, dok će je šamponi s hranjivim sastojcima otežavati. Dovoljno je takve posebne šampone koristiti jednom tjedno, a ne svakodnevno, pogledajte